Artikkeli |

Celine FW 2020: Hedi Slimane toi 70-luvun glamrockin 2020-luvulle

Celinen syysmallisto on kiehtova kokonaisuus romantiikkaa ja rosoa.

Kevään muotiviikoilla toista vuotta Celineä luotsaava Hedi Slimane marssitti catwalkille huimat 111 asukokonaisuutta Celinen AW2020-kokoelman näytöksessä. Lavalla nähtiin sekä mies- että naismalleja, mutta suunnittelija itse kutsuu asuja unisexeiksi.

Kaularusetit, alaspäin levenevät housut, miesten cropatut paidat ja syvät, mustalla aksentoidut maanläheiset värit ja kuosit vievät katsojan väistämättä 70-luvun Lontoon ja Pariisin hämyisille rock-klubeille.

70-luvun rock-glamour kiteytyy Celinen upeissa, kimaltavissa ja rennosti laskeutuvissa mekoissa. Luxbagilta löydän muun muassa kuvan Frilled Dress-mekon, jonka hippiaatetta ja paisley-ideaa toistavat kuviot sekä kaularöyhelöt kiteyttävät Celinen tämän syksyn malliston idean. 

Ylellisesti laskeutuvana ja pliseerauksensa ansiosta mekko pysyy ilmeeltään skarppina ja sopii upeasti myös syksyiseen kaupunkiasuun.

Slimane on kaivellut nykyistä mallistoaan varten ikonisen muotitalon omiakin arkistoja. Aloittaessaan Celinen pääsuunnittelijana hän lämmitti uudelleen merkin perustajan, Céline Vipianan luoman Triomphe-logon tuoden sen lukuisiin asusteisiin.

Tarina kertoo, että Triomphe-logo syntyi Vipianan auton hajottua Pariisissa Riemukaaren juureen, ja kaarta ympäröivä kettinkikaide antoi inspiraation tähän ikoniseen, Celinen C-kirjaimia yhdistävään merkkiin. 

Tänä syksynä logo nähdään Luxbagin valikoimissa muun muassa kuvan Triomphe Teen Bagissa sekä Maillon Triomphe -vyössä. Musta nahkavyö ryhdistää boheemin mekon tyyliltään myös toimistoon sopivaksi.

Laukun murrettu harmaa tukee ja tasapainottaa mekon upeaa väri-iloittelua. Sama harmaan sävy toistuu myös Chloén mokkaisissa Rylee Low Bootseissa, jotka löydät nekin Luxbagin syksyn valikoimista.

Tule tutustumaan syksyn mallistoihin ja löytämään sisäinen boheemisi Luxbagin myymälään! 

Artikkeliin liittyviä tuotteita