Artikkeli |

Lenkkareissa toimistoon – näin se onnistuu

Nyt ensi kertaa Luxbagin valikoimiin tuleva Berlutin miestenmallisto yhdistää sporttisuuden, streetwearin ja tinkimättömän klassisen miestenmuodin.

Farkut ja collegeyläosa eivät tulisi ensimmäisenä mieleen skarpista miestenpuvusta, mutta niin vain Berlutin pääsuunnittelija Kris Van Assche marssitti syksyn mallistonsa näytöksessä esiin asuja, joista  jokainen olisi sopinut sinällään kulmahuoneen tiukimpiin neuvotteluihin tai alkuillan asiakastilaisuuksiin. 

Yksityiskohdat kuitenkin yllättävät; linjakas Double Face Jacket on tavallista pehmeämpää, harjattua cashmiria, ja sen avotaskut tekevät vaatteesta hieman klassista pikkutakkia rennomman. Skarpit, siististi laskeutuvat tummat housut paljastuvat lähempää tarkasteltuna denimiksi – siis farkuiksi. 

Muuten streetwear on nähtävillä tämän ikonisen italialaisen kenkävalmistajan mallistossa vain hienovaraisina viittauksina. Laajennuttuaan vuonna 2012 ready to wear -puolelle Berluti on vuosi toisensa jälkeen tasapainoillut taitavasti sporttisuuden, katumuodin ja klassisen miestenmuodin kohtauspisteessä.

Tämän kauden mallistossa Berlutin pääsuunnittelija Kris Van Assche jatkoi omintakeisesti klassisista, patinoiduista nahkakengistään tunnetun talon perinnettä marssittamalla lavalle sarjan kirkasvärisiä lenkkareita. Luxbagin valikoimsita löytyy tänä syksynä muun muassa Stellar Canvas Sneakers -lenkkarit, jotka tosiaan tunnistaa lenkkitossuiksi vasta lähemmällä tarkastelulla, niin klassisen linjakkaat nämä nahkakengät ovat.

“Minulle kyse on vertauskuvasta, uuden Berluti-miehen symbolista, joka kantaa vaivatta niin lenkkarinsa kuin perinteensäkin”, Van Assche kertoi medialle näytöksen backstagella. 

Vaikka malliston vaatteissa on rohkeita, streewearista ammentavia printtikuvioita, niiden juuret ovat vahvasti talon historiassa.  Esimerkiksi  Denim Trousers -housujen lahkeiden taitoksissa näkyvä Berlutin ikoninen Scritto-printti on aikoinaan luotu Olga Berluttin kalligrafiamaalausten pohjalta. 

Lenkkareiden tuore, tänä vuonna Berlutin kengissä ja laukuissa esitellyn Signature-kuvion Van Assche loi merkin perustajan Alessandro Berlutin ensimäisistä omalle merkilleen suunnittelemista kengistä. Van Assche on myös korostanut, että malliston jokaisessa vaatekappaleessa on jotain käsityönä tehtyä. Näin italialainen laatuun ja kädentaitoon nojaava Berluti kantaa perinteensä ylpeydellä läpi uuden vuosituhannen. Ikonisena ja aina ajankohtaisena. 

Artikkeliin liittyviä tuotteita