Artikkeli |

Suurten kontrastien Balenciaga

Balenciaga lienee ollut huippumuodin virallinen “tulevaisuuden suunnannäyttäjä” ainakin sen jälkeen, kun Vetementsissä kannuksensa hankkinut suunnittelija Demna Gvasalia kiinnitettiin talon luovaksi johtajaksi. 

Mallistot haastavat ja ottavat kantaa – niin käsityksiin muodin kuluttamisesta ja maapallon tulevaisuudesta kuin esimerkiksi siihen, millaiset vaatteet nähdään mittakaavaltaan oikeiksi ja sopusuhtaisiksi.

Balenciagan malleina toimii näytöksessä usein ihmisiä, jotka eivät ole ammattimalleja. Vaikka castatyt ihmiset sopivatkin ruumiinrakenteeltaan tiettyyn huippumuodin kapeaan muottiin, he ovat tavalliseen malliarmeijaan verrattuna hyvin vaihtelevan ikäisiä ja eustvat useampia etnisiä ryhmiä kuin tavallisesti kovin valkoinen huippumuoti. Ja mikäs sen upeampaa! 

Tarkkasilmäisimmät saattoivatkin huomata Balenciagan vuoden 2020 syys-talvimalliston catwalkilla yllättävän suomalaisvahvistuksen, stylisti Minttu Vesalan. Hän on kävellyt toistaiseksi ainakin kolmessa Balenciagan näytöksessä.

Toimme Luxbagin valikoimiin Balenciagan mallistosta vaatteita ja asusteita, joilla pääset kokeilemaan aivan uudenlaisia tapoja hahmottaa asujen mittasuhteita.

Tähän lookiin valitsimme Minttu Vesalan yllä näytöksessä olleen ilmavan Tuxedo Scarf shirtin sekä ihanan muhkean ja laatikkomaisen Large Fit jacketin. Yläosan volyymia sekä korostaa että tasapainottaa Balenciaga Pants tyköistuvat housut sekä pikkuinen Ville XXS Top Handle bag, joka on söpö kuin nukenvaate. Nuorekkaan ja kieltämättä erittäin, erittäin mukavan viimeistelyn kokonaisuuteen tuovat Balenciagan Triple S Sneakersit.

Mikä nyt oikeastaan lasketaan oversizeksi? Pitääkö isoa vaatetta tasapainottaa pienellä, runsasta niukalla? 

Oikea vastaus on, että kokeile, testaa, ihastu ja päätä itse. 

Joinain päivinä tuntuu hyvältä laittaa ylle kaikki tai vähän enemmänkin – niin koon, värien kuin tekstuurienkin puolesta, toisinaan simppeli, istuva ja yksivärinen uniformu on juuri se, mitä sielu kaipaa (siihen inspiraatiota esimerkiksi tästä lookista).

Artikkeliin liittyviä tuotteita